Danie dnia
DANIE DNIA
rosół z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana, jabłko pieczone z różą
28 zł

Nasze Specjalności
spis potraw


JAGNIĘCINA W WARZYWACH DUSZONA
na domowym pappardelle serwowana
250g49 PLN
GÓRSKI KOCIOŁEK
zupa z kawałkami mięsa, warzywami i kładzionymi kluseczkami
600ml35 PLN
GOŁĄBKI SZWAJCARSKICH PASTERZY
liście czerwonej kapusty, pikantnym farszem z pęczaku i mięsem nadziewane z sosem cebulowo-bekonowym serwowane
500g34 PLN
BERNER ROESTI
placek z gotowanych ziemniaków z boczkiem i cebulą, z jajkiem posadzonym serwowany
500g28 PLN
KREM Z BURAKÓW PIECZONYCH
z oscypkową nutą, z rawiolkami jagnięciną podhalańską nadziewanymi
200ml/200g30 PLN
KRUPNIK NA PIERSI KURCZAKA ROBIONY
500ml17 PLN
Śniadania i Obiady
spis potraw


ZESTAW OBIADOWY
zupa, drugie danie, deser
28 PLN
ZESTAW ŚNIADANIOWY
jajecznica z 3 jajek na maśle ze szczypiorkiem lub 2 parówki z musztardą oraz wędliny, żółty ser, dżem, miód, masło, pieczywo
21 PLN
ŚNIADANIE SZWAJCARSKIE
aromatyczna kawa z cieplutkimi i pachnącymi jabłuszkami w szwajcarskim szlafroczku
20 PLN
Przystawki
spis potraw


CARPACCIO Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA
z kaparami, dosmaczone oliwą z bazylią
200g38 PLN
DESKA SERÓW
400g40 PLN
RYDZE NA MAŚLE SMAŻONE
serem Grana Padano okryte
200g42 PLN
ŚLIWKI I MORELE W BOCZEK ZAWIJANE
8 szt.23 PLN
GÓRSKIE PLACUSZKI Z MASŁEM CZOSNKOWYM
200g20 PLN
Zupy
spis potraw


ZUPA BOROWIKOWA Z ŁAZANKAMI
500ml25 PLN
KWAŚNICA Z ŻEBERKIEM
dla zdrożonych
500ml17 PLN
KREM BROKUŁOWO – CZOSNKOWY
z grzankami
500ml18 PLN
KRUPNIK NA PIERSI KURCZAKA ROBIONY
500ml17 PLN
ZUPA DNIA
500ml14 PLN
Sałaty
spis potraw


SMAKOŁYK ZEGARMISTRZA
Sałatka z pomidorów i cebuli, w sosie czosnkowym
300g18 PLN
SAŁATKA WĘDROWCA
sałata lodowa z pomidorem, cebulą, ogórkiem, papryką, rzodkiewką i oliwkami i serem sosem niespodzianką podlana
400g24 PLN
SZWAJCARSKA SAŁATA ZIEMNIACZANA
z szynką, korniszonami, cebulą i majonezem
500g20 PLN
Raclette
Smakołyki z serem zapiekane
spis potraw


RACLETTE PASTERSKIE
placki z ziemniaków grubo tartych, z boczkiem i serem zapieczone
170g32 PLN
CZARNE RACLETTE
talary z kaszanki z cebulką, w płatkach kukurydzianych panierowane, sosem borowikowym podlane
250g30 PLN
RUBINOWE RACLETTE
chleb szwajcarski z kapustą kiszoną, bekonem, serem i z pikantnym sosem zapiekany
250g25 PLN
RACLETTE DLA WYRAFINOWANYCH
jabłka w calvadosie moczone z boczkiem i ostrym serem zapiekane
200g24 PLN
Fondue
Fondue serowe dla Dwojga. Aksamitne i w ustach się rozpływające
spis potraw


FONDUE WYSZUKANE
pierś z kurczaka z karczochami, pieczarkami i pieczywem do zanurzenia gotowe
500ml/500g70 PLN
FONDUE WEGETARIAŃSKIE
z ogórkami, pomidorami, papryką, oliwkami i podpłomykiem serwowane
500ml/400g60 PLN
FONDUE Z NEUNBURGA
świeżo starte sery ementaler i gruyere z białym winem, z pieczywem serwowane
500ml55 PLN
Naleśniki na Ostro
spis potraw


ALPEJSKI DIABEŁ
naleśniki w wołowiną i czerwoną fasolą na ostro, z serem zapiekane, pikantnym sosem pomidorowym polane
450g29 PLN
SZYBUJĄCY PRZYSMAK
naleśniki z kurczakiem, z grzybami i cebulą, sosem grzybowym serwowane
450g28 PLN
WEGETARIAŃSKI SPECJAŁ
naleśniki z różnymi warzywami z serem zapiekane, sosem koperkowym polane
450g27 PLN
Zapiekanki
spis potraw


GOŁĄBKI SZWAJCARSKICH PASTERZY
liście czerwonej kapusty, pikantnym farszem z pęczaku i mięsa nadziewane, w sosie cebulowo-bekonowym serwowane
500g34 PLN
KROKIETY DANIELA
z nadzieniem z kurczaka, kaszy gryczanej i cebuli z sosem grzybowym podawane
400g32 PLN
BERNET ROESTI
placek z ziemniaków z boczkiem i cebulą z jajkiem posadzonym serwowany
500g25 PLN
Pierogi i knedle
spis potraw


PIEROGI Z KACZKĄ PODLANE Z MUSEM JABŁKOWYM
6 szt.23 PLN
RAVIOLI Z JAGNIĘCINĄ
z sosem bekonowo - tymiankowym
10szt.32 PLN
DANIE ALPINISTY
pierożki z mięsem w sosie ze śmietaną, szynką i grzybami na ostro przyprawione
300g30 PLN
PIEROGI ZNAD JEZIORA LEMAN
kaszą gryczaną, pieczarkami i cebulą nadziewane, ze skwarkami lub masłem
10szt.24 PLN
PIEROGI ROSYJSKICH EMIGRANTÓW
z farszem ziemniaczano-serowym i cebulą, ze skwarkami lub masłem
10szt.23 PLN
PRZYSMAK ŚW. GOTHARDA:KNEDLE ZIEMNIACZANE
wybornymi mięsami nadziane na sosie grzybowym podane
500g29 PLN
PRZYSMAK ŚW. GOTHARDA: KNEDLE ZIEMNIACZANE
grzybami i kapustą nadziane, sosem grzybowym podlane
500g29 PLN
PRZYSMAK ŚW. GOTHARDA: KNEDLE ZIEMNIACZANE
bryndzą nadziane ze skwarkami i cebulą podsmażaną podawane
500g29 PLN
Makarony
spis potraw


MAKARONY MATYLDY
pappardelle w sosie śmietanowym z cielęciną i kurkami
600g35 PLN
PAPAEDELLE A'LA SERGIO
pappardelle z łososiem w sosie śmietanowo - koperkowym
600g30 PLN
PRZYSMAK PASTERZA
tagliatelle z sosem śmietanowym, boczkiem i owczym serem podawane
600g30 PLN
SPAGHETTI ALA VICTORIA
makaron z sosem pomidorowo-mięsnym, szwajcarskimi ziołami przyprawiony
600g28 PLN
Mięsa z gór wysokich
spis potraw


ZUERCHER GESCHNETZELTES
cielęcina z pieczarkami w białym winie duszona, w sosie ze śmietaną podana
450g51 PLN
JAGNIĘCINA W WARZYWACH DUSZONA
na domowym pappardelle serwowana
250g/250g49 PLN
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE
w sosie borowikowym
400g46 PLN
GOLONKA PO SZWAJCARSKU PEKLOWANA
na grillu opieczona z sosem chrzanowym serwowana
400g38 PLN
KAWAŁ KARCZKU
aromatycznie przyprawiony na grillu zrobiony
400g31 PLN
BITKI WOŁOWE W SOSIE WŁASNYM
na purre ziemniaczanym
300g37 PLN
Drób
spis potraw


PIECZONA PIERŚ Z GĘSI
na puree ziemniaczanym, z musem brzoskwiniowo-gruszkowym
200g49 PLN
KACZE UDKA NA PUREE ZIEMNIACZANYM
z sosem imbirowo-wiśniowym
200g49 PLN
WĄTRÓBKA DROBIOWA
z pieczarkami i cebulą duszona, górską wódką podlana
250g27 PLN
PANIEROWANA PIERŚ Z KURCZAKA
200g22 PLN
Ryby
spis potraw


ŁOSOŚ PO BANKIERSKU
z rusztu w sosie szafranowo - tymiankowym lub koperkowym
250g42 PLN
PSTRĄG Z RUSZTU
w boczek zawinięty, pieczarkami nadziany, z masłem ziołowym podany
280g42 PLN
PSTRĄG PO GENEWSKU
w winie i warzywach przyrządzony
280g42 PLN
Dodatki
spis potraw


WARZYWA Z GRILLA
papryka, bakłażan, cukinia, cebula i czosnek
450g23 PLN
ZIEMNIAKI PO SZWAJCARSKU
listki z ziemniaków z boczkiem, cebulą śmietaną i serem zapieczone
600g19 PLN
KOPYTKA
350g17 PLN
GÓRSKIE KUDŁACZE
knedelki z tartych ziemniaków, skwarkami omaszczone
10 szt.12 PLN
FRYTKI RÓŻNYCH KSZTAŁTÓW
300g11 PLN
ZIEMNIAKI CHRUPIĄCE
ćwiartki ziemniaków w ziołach z parmezanem obtoczone, na tłuszczu pieczone
400g11 PLN
PORCJA
makaronu, kaszy, ryżu lub ziemniaków z wody
250g8 PLN
Surówki
spis potraw


CARPACCIO Z BURAKÓW
150g13 PLN
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
na zimno po szwajcarsku sprawiona
250g11 PLN
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ
z marchewką i jabłkiem, dobrze przysmaczona
250g11 PLN
KORNISZONY
z papryką i czosnkiem marynowanym serwowane
300g11 PLN
Desery
spis potraw


FONDUE CZEKOLADOWE DLA DWOJGA
w gorącej szwajcarskiej czekoladzie kompozycja owoców kąpana
200ml/200g59 PLN
PIJANY ŚWISTAK
naleśniki z masą migdałowo – orzechową i rumem, sosem czekoladowym polane
500g29 PLN
BIAŁA PAVLOVA
beza własnej produkcji z pyszną bitą śmietaną, konfiturą, wiśnią, gruszką i innymi dodatkami
250g29 PLN
BABECZKI CZEKOLADOWE FONDANT
czekoladowe cisto na ciepło, z konfitur wiśniową i gałką lodów waniliowych
200g22 PLN
DESER WILHELMA TELLA
ciasto z jabłkami i bitą śmietaną, pistacjami i migdałami obsypany
350g19 PLN
Lody
spis potraw


LODOWE VARIETES
lody, bita śmietana, owoce, z alkoholami do wyboru: Advocat, Cointreau, Bailey's Irish Cream lub whisky
200g22 PLN
ABSTYNENT
lody, bita śmietana, owoce, polewa czekoladowa
200g17 PLN
Napoje
spis potraw


Bardzo dobry dzień powinien zacząć się od bardzo dobrej kawy …

Polecamy pyszne kawy, m.in.:
Śnieżną, po Szwajcarsku, z Ticino, mrożoną …

Do naszych dań serwujemy bogaty wybór wykwintnych win, oraz piw z różnych stron świata.

Zaskakujemy drinkami o nowych i ciekawych smakach.

Oferujemy bogaty asortyment alkoholi whisky, brandy, vermouth, likiery, wódki ...

Dbamy również o podniebienie Klientów gustujących w napojach bezalkoholowych.
Dla dzieci
spis potraw


PIERŚ Z KURCZAKA Z PYSZNYMI FRYTKAMI
17 PLN
DŁUUUGIE SPAGHETTI BOLOGNESE
12 PLN
SŁODKIE LENIWE
11 PLN
MAŁE KOPYTKA
11 PLN
ZUPKA "MIŁEGO DNIA"
8 PLN
Cztery żywioły
tylko na specjalne zamówienia czas realizacji 24 godziny
spis potraw


KACZKA NA PARZE PO SUŁTAŃSKU
z daktylami, figami i morelami w sosie grandmanier, na szarej renecie
PIEROGI PIECZONE BOROWIKIEM NADZIEWANE
na płatkach marynowanej polędwicy wołowej serwowane
CHETEAUBRIAND
polędwica wołowa z sosem berneńskim
UDZIEC JAGNIĘCY
w alpejskiej zalewie marynowany z sosem tymiankowym podany
JESIOTR W CAŁOŚCI PODANY
MUS Z PSTRĄGA WĘDZONEGO
na pumperniklu położony, z kotlecikami jagnięcymi serwowany, krewetką królewską ozdobiony
KREWETKI PO PIRACKU
z czosnkiem, białym winem i pieprzem cayenne smażone, na makaronie podawane