Kolacja Wigilijna
małej Szwajcarii
-
z dostawą do domu lub z odbiorem osobistym
Szanowni Goście,

Miło nam zaprosić Państwa na Święta inaczej.
-
Chcemy zagościć w Waszych domach dzięki
zamówieniu wieczerzy wigilijnej
z wysyłką lub odbiorem osobistym.
-
Nasz zestaw wigilijny można przygotować w pół godziny.
Menu Kolacji Wigilijnej
Zupa grzybowa z kluseczkami
-
Barszcz czerwony z uszkami
-
Pierogi rosyjskich emigrantów
-
Pierogi z kapustą i grzybami
-
Sandacz w maśle i soku z kiszonej kapusty duszony, z kopytkami
-
Mix surówek – z białej i czerwonej kapusty
-
Deser św. Rafała (mak, migdały, orzechy ze szwajcarską czekoladą)

Wszystkie produkty są pasteryzowane lub pakowane próżniowo,
co zapewnia pełny smak i świeżość.
Cena kolacji
140 zł
w cenie dostawa do domu
Dostawa i odbiór
Kolację dostarczamy na terenie Polski
-
W przypadku wysyłki, kolacja dostarczana jest przez firmę InPost na wskazany w zamówieniu adres.
-
Odbiór osobisty jest możliwy w godzinach od 11:00 do 18:00 w restauracji
Płatność
Płatność dokonywana jest po złożeniu zamówienia na konto restauracji
-
Płatność musi być zrealizowana w ciągu 24 godzin od dokonania zamówienia
-
Numer konta do na który należy dokonać przelewu, przesłany zostanie na Państwa adres e-mail, po dokonaniu zamówienia za pomocą poniższego formularza
Złóż zamówienie
Zamówienia przyjmowane są do 15.12.2020 roku.
Formularz zapytania
Dostawa




Miejsce przyjazne zwierzętom
Mała Szwajcaria to miejsce przyjazne dla zwierząt. Dla Twojego psa znajdzie się u nas cichy kącik oraz miska z wodą.

Otrzymaliśmy wyróżnienie w roku 2017, 2018, 2019 oraz 2020 w prestiżowym żółtym przewodniku Gault&Millau po restauracjach i hotelach w całej Polsce.
Dziękujemy!

Szanowni Goście
Informujemy, że "mała Szwajcaria " do dnia 25 kwietnia będzie zamknięta.
Serdecznie zapraszamy po urlopie.

Dowiedz się o nas więcej
POZNAJ SEKRETY NASZEJ KUCHNI

Zakopane - restauracja mała Szwajcaria


Dzięki specyfice położenia geograficznego, kuchnia Szwajcarii, przyswoiła sobie najlepsze elementy kuchni francuskiej, niemieckiej i włoskiej.

Niezależnie od udanych zapożyczeń, najważniejszą ingrediencją kuchni szwajcarskiej jest ser, który zawierają niemal wszystkie przepisy. Bez sera nie ma zupy czy sałaty. Mięso, drób i ryby, a także warzywa są zapiekane serem.

Zapraszamy na specjały kuchni szwajcarskiej
Fondue
Zostało zapożyczone z języka francuskiego i znaczy „roztapiać". Legenda głosi, że fondue zrobili po raz pierwszy w XIV wieku ...

Raclette
Klasyczny szwajcarski specjał „raclette" pochodzi z kantonu Wallis. A było to tak: ubogi pasterz przygotował sobie kromkę chleba z serem i położył ją blisko paleniska. A że musiał wyjść, oporządzić owce, nie zdążył jej zjeść. Tymczasem w cieple ser się stopił ...