Lunch Wtorek
od 13:00 do 16:00
Risotto ziołami dosmaczane, z kurczakiem
i warzywami
18 zł
Lunch Środa
od 13:00 do 16:00
Spaghetti w sosie pomidorowym,
z klopsikami mięsnymi serwowane
18 zł
Lunch czwartek
od 13:00 do 16:00
Kaszotto z kiełbaską,
boczkiem, pieczarkami, czosnkiem i cebulką
18 zł
Zestaw obiadowy piątek
od 13:00 do 16:00
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
ryba panierowana, purre ziemniaczane
surówka z kapusty kiszonej, pepsi
30 zł
Zestaw obiadowy sobota
od 13:00 do 16:00
Zupa pieczarkowa z grzankami
kotlet mielony, purre ziemniaczane, buraczki
pepsi
30 zł
Zestaw obiadowy niedziela
od 13:00 do 16:00
Rosół z makaronem
kotlet schabowy, purre ziemniaczane
mizeria ze śmietaną, galaretka
30 zł
Lunch Poniedziałek
od 13:00 do 16:00
Śmietanowe penne ze szpinakiem,
suszonymi pomidorami, czosnkiem,
cebulą i płatkami migdałów
18 zł

Miejsce przyjazne zwierzętom
Mała Szwajcaria to miejsce przyjazne dla zwierząt. Dla Twojego psa znajdzie się u nas cichy kącik oraz miska z wodą.

Otrzymaliśmy wyróżnienie w roku 2017, 2018 oraz 2019 w prestiżowym żółtym przewodniku Gault&Millau po restauracjach i hotelach w całej Polsce.
Dziękujemy!

Słowo "Fondue" zostało zapożyczone z języka francuskiego i znaczy „roztapiać".
Legenda głosi, że fondue zrobili po raz pierwszy w XIV wieku szwajcarscy pasterze.
Będąc daleko od siedlisk, na wysokich alpejskich halach, mieli przy sobie tylko podstawowe produkty: ser, chleb i wino.
Gdy ser wysechł, chleb sczerstwiał i zostało tylko trochę wina, rozpalili ogień i do kociołka wlali wino i roztopili ser.
Kawałki chleba maczali w tej gorącej miksturze.
Ku swojemu zdziwieniu odkryli, że jest to smakowite i syte danie.

I tak pasterski posiłek, rozpowszechniony przez szwajcarskich emigrantów, stał się potrawą znaną na całym świecie.
W skład fondue serowego wchodzą cztery konkretne gatunki sera.
Białe wino oraz inne przyprawy, co zawsze stanowi tajemnice domu.
Aby zabawa przy stole byłą urozmaicona i gusta wszystkich Gości zaspokojone, powstało fondue olejowe.
W kociołku z gorącym olejem, każdy z biesiadników może smażyć różne mięsa na wiele sposobów przygotowane.
Fondue, to specjalne chwile, kiedy nie warto się spieszyć i w kręgu rodzinnym lub przyjaciół, siadamy razem do stołu i wspólnie przygotowujemy ten niepowtarzalny posiłek