Kolacja Wigilijna
małej Szwajcarii
-
z odbiorem osobistym w naszej restauracji
Szanowni Goście,

Miło nam zaprosić Państwa na Święta inaczej.
-
Chcemy zagościć w Waszych domach dzięki
zamówieniu wieczerzy wigilijnej
z wysyłką lub odbiorem osobistym.
-
Nasz zestaw wigilijny można przygotować w pół godziny.
Menu Kolacji Wigilijnej dla 1 osoby
Zupa grzybowa z kluseczkami 500ml - 21 zł
-
Barszcz czerwony z uszkami 500 ml - 21 zł
-
Ruskie pierogi 6 sztuk - 15 zł
-
Pierogi z kapustą i grzybami 6 sztuk - 15 zł
-
Sandacz w maśle i soku z kiszonej kapusty duszony, z kopytkami 24/20 dkg - 33 zł
-
Mix surówek – z białej i czerwonej kapusty 20 dkg - 14 zł
-
Deser św. Rafała (mak, migdały, orzechy ze szwajcarską czekoladą) 20 dkg - 21 zł

Wszystkie produkty są pasteryzowane lub pakowane próżniowo,
co zapewnia pełny smak i świeżość.
Cena kolacji
140 zł
Dostawa i odbiór
Odbiór osobisty kolacji wigilijnej jest możliwy w godzinach od 11:00 do 18:00 w naszej restauracji
Płatność
Płatność dokonywana jest po złożeniu zamówienia na konto restauracji
-
Płatność musi być zrealizowana w ciągu 24 godzin od dokonania zamówienia
-
Numer konta do na który należy dokonać przelewu, przesłany zostanie na Państwa adres e-mail, po dokonaniu zamówienia za pomocą poniższego formularza
Złóż zamówienie
Zamówienia przyjmowane są do 22.12.2020 roku.
Formularz zapytania
Dostawa




Miejsce przyjazne zwierzętom
Mała Szwajcaria to miejsce przyjazne dla zwierząt. Dla Twojego psa znajdzie się u nas cichy kącik oraz miska z wodą.

Otrzymaliśmy wyróżnienie w roku 2017, 2018, 2019 oraz 2020 w prestiżowym żółtym przewodniku Gault&Millau po restauracjach i hotelach w całej Polsce.
Dziękujemy!

Słowo "Fondue" zostało zapożyczone z języka francuskiego i znaczy „roztapiać".
Legenda głosi, że fondue zrobili po raz pierwszy w XIV wieku szwajcarscy pasterze.
Będąc daleko od siedlisk, na wysokich alpejskich halach, mieli przy sobie tylko podstawowe produkty: ser, chleb i wino.
Gdy ser wysechł, chleb sczerstwiał i zostało tylko trochę wina, rozpalili ogień i do kociołka wlali wino i roztopili ser.
Kawałki chleba maczali w tej gorącej miksturze.
Ku swojemu zdziwieniu odkryli, że jest to smakowite i syte danie.

I tak pasterski posiłek, rozpowszechniony przez szwajcarskich emigrantów, stał się potrawą znaną na całym świecie.
W skład fondue serowego wchodzą cztery konkretne gatunki sera.
Białe wino oraz inne przyprawy, co zawsze stanowi tajemnice domu.
Aby zabawa przy stole byłą urozmaicona i gusta wszystkich Gości zaspokojone, powstało fondue olejowe.
W kociołku z gorącym olejem, każdy z biesiadników może smażyć różne mięsa na wiele sposobów przygotowane.
Fondue, to specjalne chwile, kiedy nie warto się spieszyć i w kręgu rodzinnym lub przyjaciół, siadamy razem do stołu i wspólnie przygotowujemy ten niepowtarzalny posiłek